On The Rocks
www.playbike.ro
English
On The Rocks inscrieri On The Rocks foto/video On The Rocks program On The Rocks regulament On The Rocks Unde On The Rocks cazare On The Rocks contact On The Rocks

Regulament de desfasurare On The Rocks

Următorul regulament a fost conceput de organizatori pentru o bună desfăşurare a evenimentului, din respect pentru o competiţie corectă, în deplin spirit de fair play, şi din interes pentru siguranţa competitorilor. Participanţii sunt rugaţi să citească regulamentul de mai jos, să şi-l insusească şi să ţină cont de faptul că toate regulile vor fi aplicate cu fermitate şi non-discriminatoriu. Vă mulţumim pentru înţelegere!

PlayBike – On The Rocks este un concurs de coborare cronometrata cu bicicleta pe un traseu special amenajat, bine delimitat si marcat in mod vizibil pentru concurenti. Invingatorul concursului va fi cel ce parcurge traseul in cel mai scurt timp.

I. Antrenamentele

1. Participantii au la dispozitie o zi (vineri) pentru antrenamente libere.
2. Ei sunt obligati sa parcurga de cel putin doua ori traseul de concurs; o data pe jos (track walking) si o data pe bicicleta. Cei care nu se supun acestei reguli nu vor avea voie sa participe in mansa de calificari si in finala.
3. Organizatorii insista ca toti participantii sa parcurga pe jos traseul. Terenul se desfasoara mai lent in fata ochilor, pot fi vazute linii si evitate obstacole care pot deveni periculoase. Aceasta este o regula standard din Cupa Mondiala care aduce un plus important de siguranta.

II. Calificarile

1. Mansele de calificari si finalele de sambata se vor desfasura dupa un program fix, cu timpi de start prestabiliti.
2. Concurentii sunt obligati sa ia la cunostinta acest program de start si sa il respecte. Cei ce nu vor fi prezenti la ora de start, asa cum figureaza ea in programul pentru calificari si finala, vor fi exclusi din concurs, fara drept de apel.
3. Ordinea in care se va lua startul in mansa de calificari este in functie de clasa de concurs si de numarul de start, dupa cum urmeaza: Open Fete, Open Hardtail, Open Masters, Open Juniori, Open Seniori, Elite Fete, Elite Baieti; numarul 1 pleaca primul, numarul 2 al doilea etc.
4. In finala se vor califica cei mai buni 40 de rideri de la clasa Elite, cele mai bune 10 de la clasa Elite Fete, cei mai buni 40 de la Open Seniori, cei mai buni 10 de la Open Juniori, cei mai buni 10 de la Open Masters, cei mai buni 10 de la Open Hardtail si cele mai bune 10 de la Open Fete.
5. Daca numarul celor inscrisi este mai mic de 10 la Open Juniori, Open Masters, Open Hardtail, Open Fete si Elite Fete, respectiv mai mic de 40 la Elite Baieti si Open Seniori, toti cei inscrisi vor putea participa in finala.

III. Finala

1. In finala se va lua startul in ordinea inversa a timpilor obtinuti in calificari, dupa cum urmeaza: ultimul calificat pleaca primul, penultimul calificat al doilea, si asa mai departe, astfel incat cel mai bine clasat in urma mansei de calificari sa plece primul. Aceasta regula se aplica la toate categoriile.
2. Ecartul intre participanti va fi de 1 minut, cu exceptia primilor 10 de la Elite, care vor pleca la intervale de 3 minute, pentru a nu se incomoda reciproc pe traseu in eventualitatea unor intarzieri sau a altor incidente si pentru a asigura spectacolul evenimentului pana in ultimul moment.

IV. Incadrarea in categorii

1. La clasa Open Fete vor participa fetele care nu au licenta internationala UCI.
2. La clasa Open Hardtail vor participa cei care nu au biciclete cu suspensie spate.
3. La clasa Open Masters vor participa cei care au implinit 30 de ani pana la data de 01.01.2012.
4. La clasa Open Juniori vor participa cei care nu au implinit 18 ani pana la data de 01.01.2012.
5. La clasa Open Seniori vor participa cei care au implinit 18 ani pana la data de 01.01.2012, dar care nu au implinit 30 de ani pana la data de 01.01.2012.
6. La clasele Elite Fete si Elite Baieti pot participa doar detinatorii de licente internationale UCI valabile.
7. Toti participantii trebuie sa aiba la inscrieri asupra lor buletinul de identitate, pentru a elimina orice fel de dubiu fata de modul de incadrare in clasele de concurs.
8. Daca doresc, participantii incadrati, in functie de varsta si echipament, la clasele Open Masters, Open Juniori sau Open Hardtail pot alege sa participe la clasa Open Seniori. Rezulatele obtinute de ei nu vor fi luate in considerare la clasele Open Masters, respectiv Open Juniori sau Open Hardtail, daca iau decizia sa participe la Open Seniori.

V. Conduita participantilor

1. Participantii trebuie sa aiba un comportament sportiv si sa permita oricarui concurent mai rapid decat ei sa ii depaseasca fara a-l obstructiona, atunci cand este cazul. Strigatele de avertizare sunt permise.
2. Concurentii sunt obligati sa respecte parcursul competitional, sa nu il modifice, sa nu il scurteze abuzand de marcaje si sa nu iasa in afara lui.
3. Daca un participant iese in afara traseului, indiferent de motive, el este obligat sa reintre in traseu prin locul pe unde l-a parasit, in caz contrar se va proceda la descalificarea lui fara drept de apel.
4. Descalificati vor fi si cei care vor aduce modificari traseului pentru a-si crea avantaje sau cei care muta marcajele in acelasi scop. Deciziile de excludere vor fi luate de organizatori si sunt irevocabile.
5. Antrenamentele in timpul manselor de concurs (calificari si finale) nu sunt permise. Cei ce incalca aceasta regula vor fi descalificati fara drept de apel.
6. Participantii nu au voie sa incomodeze personalul care se ocupa de cronometrare in nici un fel. Timpii obtinuti in urma manselor de calificare si din finala vor fi facuti publici in cel mai scurt timp cu putinta.
7. Competitorii trebuie sa isi amplaseze in mod vizibil numarul de participare in partea frontala a bicicletei si pe spate, pe tricou (regula internationala UCI).
8. Numerele de concurs vor fi distribuite inainte de inceperea antrenamentelor oficiale. Numai cei cu numar de concurs se pot da pe traseu, fara exceptii.
9. Orice contestatie va fi facuta la standul oficial de organizare al competitiei. Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru contestatii facute tardiv.

VI. Echipamentul

1. Bicicletele folosite pentru competitie trebuie sa corespunda cu standardele oficale pentru mountain bike-uri. Rotile pot avea diametru de minim 24", dar nu au voie sa fie mai mici de atat.
2. Toti participantii sunt obligati sa foloseasca biciclete in stare buna de functionare.
3. In cazul in care un concurent foloseste o bicicleta care ii poate pune in pericol siguranta, organizatorii isi rezerva dreptul de a-l exclude din concurs, fara drept de apel.

VII. Echipamentul de protectie

1. Concurentii au obligatia sa foloseasca casca de protectie integrala (full-face) certificata dupa normele de siguranta in vigoare (CE, SNELL, ANSI etc.) si carapacea de protectie pentru coloana vertebrala (body-armor).
2. Casca trebuie inchisa corespunzator, altfel cel care o poarta poate fi descalificat. Castile fara protectie faciala (open-face) nu sunt premise.
3. Se recomanda utilizarea ochelarilor de protectie cu banda elastica (goggles), a genunchierelor, a tibierelor si a cotierelor, a manusilor cu degete lungi si a pantalonilor lungi, pentru a evita, pe cat posibil, accidentarile. Se contrarecomanda utilizarea ochelarilor de soare in locul celor cu banda elastica, in stil de motocross.
4. Daca vreun concurent nu este echipat dupa standardele minime de siguranta si protectie ale concursului, el poate fi exclus de la participarea in competitie.
5. Utilizarea de casti audio in timpul competitiilor si a antrenamentelor nu este permisa; cei ce incalca aceasta regula pot fi exclusi din concurs.
6. Pentru categoriile UCI (Elite Fete, Elite Baieti) este obligatorie tinuta in conformitate cu standardele UCI: casca integrala, aparatoare dorsala, tricou cu maneca lunga; sunt interzise hainele mulate de tip "spandex".

VIII. Raspunderea

1. Le este recomandat tuturor participantilor sa aiba asupra lor o adeverinta medicala care sa ateste faptul ca sunt apti de efortul fizic si psihic specific acestui gen de concurs. Organizatorii nu vor fi trasi la raspundere in cazul in care sportivii nu au asupra lor astfel de documente.
2.. Pentru a se putea inscrie, minorii au nevoie de o declaratie de raspundere din partea parintilor care va fi semnata si autentificata notarial. Formularul pentru aceasta declaratie se poate descarca de pe site-ul evenimentului. Daca participantii minori sunt cu parintii la inscriere la fata locului si pot demonstra prin acte legatura lor de rudenie, atunci nu mai este nevoie de declaratia notariala.

IX. Premierea

1. Premierea va avea loc la scurt timp dupa terminarea cursei.
2. Pe podium vor lua loc primii 5 rideri clasati la categoriile Elite Fete si Elite Baieti si primii 3 din categoriile Open Fete, Open Juniori, Open Seniori, Open Masters si Open Hardtail.
3. Pe podium va exista o zona special amenajata, unde va fi expusa bicicleta castigatorului concursului si numai aceea. Ceilalti ocupanti ai podiumului au voie sa isi ia bicicletele pe podium.

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Prin inscrierea la concurs, toti participantii accepta regulamentul de desfasurare al evenimentului, asa cum a fost el descris mai sus. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul fara notificari prealabile, schimbarile majore urmand totusi a fi facute publice prin mijloacele de comunicare specifice. Riderii au indatorirea de a cunoaste si de a respecta regulamentul.

Echipa PlayBike – On The Rocks

Nota: acest regulament este proprietatea intelectuala a organizatorilor PlayBike - On The Rocks si este protejat de legile privind drepturile de autor in vigoare. Preluarea si utilizarea acestui text nu sunt permise fara acordul prealabil al organizatorilor PlayBike - On The Rocks. Oricine incalca aceste drepturi isi asuma intreaga responsabilitate legala. Va multumim pentru intelegere!


Eveniment organizat cu sprijinul:

FRCT

Sponsori principali:

Nokia Lumia INA Group Skoda  prin Delcar Giant Sergiana Kronospan Groove Garden
Leatt Kali Losan Autoliv Rolem IXS Maxxis
RockShox SRAM Avid L.Angely's Thunde Tools Serisan Tequila Bowling
Cubix Spar Hotel Atlas Avita Salve Club Salve Card Buff
Topaz

Parteneri Media:

Realitatea Radio Guerilla Mix DirtBike Ciclism 24 Fun